Narancskrémes torta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag (Bourbon) vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 2 dl 100%-os narancslé
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin
A díszítéshez:
- narancs
- kivi
Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, belevegyítem a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a habot is. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm, míg arany barna nem lesz a tészta.
Mikor kihűlt, 2 lapba vágom.
A krémhez a pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keveréssel besűrítve megfőzöm, reszelt narancshéjjal és vaníliás cukorral ízesítem. Ha kihűlt a krém óvatosan beleforgatom a keményre vert tejszínhabot.
A zselatint 1 dl narancslében elkeverem, majd kis lángon állandó keveréssel áttetszőre feloldom. Hozzáadok 3-4 evőkanálnyi krémet, elkeverem, majd a többi krémhez adom, és óvatosan átkevergetem. Ne törjük össze, óvatosan! :)
A piskótát megtöltöm a krémmel, kívülről is bevonom a tortát, végül naranccsal és kivivel díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »