Narancs torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Piskóta:
- 12 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg tejföl
- 1 tk vanília esszencia
- 4 dkg kakaópor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 500 ml habtejszín
- 1 tasak zselatinfix
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 nagy narancs
Máz:
- 1 tasak tortazselé (színtelen)
- narancssárga ételfesték
- 4-5 kanál narancslekvár
Elkészítése:
A cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam az olajat, a tejfölt és a vaníliát. A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitáltam.
Belesimítottam egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem kb 20-25 perc alatt.
A habtejszínt kemény habbá vertem a zselatinfixszel. A krémsajtot kikevertem a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a felvert habtejszínt, melyből hagytam egy keveset a torta díszítésére.
A megsült piskótát visszatettem a kapcsos formába, melyet megkentem a lekvárral, erre kentem a krémből keveset. A torta karima mentén vékonyra szeletelt fél narancs szeleteket tettem, hogy érjék egymást, majd krémmel stabilizáltem, megszórtam felkockázott naranccsal, ismét krémet tettem, szépen elsimítottam a tetejét.
A felszeletelt narancsokkal kiraktama torta tetejét és leöntöttem a tortazselével, amelyet egy kis narancssárga festékkel megfestettem. Szilárdulás után díszíthető.