Narancs torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Piskóta:
- 12 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg tejföl
- 1 tk vanília esszencia
- 4 dkg kakaópor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 500 ml habtejszín
- 1 tasak zselatinfix
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 nagy narancs
Máz:
- 1 tasak tortazselé (színtelen)
- narancssárga ételfesték
- 4-5 kanál narancslekvár
Elkészítése:
A cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam az olajat, a tejfölt és a vaníliát. A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitáltam.
Belesimítottam egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem kb 20-25 perc alatt.
A habtejszínt kemény habbá vertem a zselatinfixszel. A krémsajtot kikevertem a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a felvert habtejszínt, melyből hagytam egy keveset a torta díszítésére.
A megsült piskótát visszatettem a kapcsos formába, melyet megkentem a lekvárral, erre kentem a krémből keveset. A torta karima mentén vékonyra szeletelt fél narancs szeleteket tettem, hogy érjék egymást, majd krémmel stabilizáltem, megszórtam felkockázott naranccsal, ismét krémet tettem, szépen elsimítottam a tetejét.
A felszeletelt narancsokkal kiraktama torta tetejét és leöntöttem a tortazselével, amelyet egy kis narancssárga festékkel megfestettem. Szilárdulás után díszíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »