Narancs krémes torta recept

Hozzávalók:
Csokis tortalap:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 19 dkg finomliszt
- 0,75 dl olaj
- 0,75 meleg víz
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaó
- 3 kupak csokoládé eszencia (kihagyható)
- kevés tört csoki, akár otthon fellelhető maradék csokikból
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 10 dkg margarin, vagy vaj
Külső krém borítás (vajkrém):
- 12.5 dkg margarin
- 250 g porcukor
- 2 ek forró víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 kupak vérnarancs eszencia (kihagyható, viszont szép színt ad)
- 2 kupak sárga ételfesték (Folyékony)
Külső borítás:
- 1,5 cs babapiskóta
- kb 1 1/2 m-nyi selyemszalag
- 1 narancs a díszítéshez
Elkészítése:
A tortalap elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt (24-es, vagy 26-os) tortaformában tűpróbáig sütjük. (A torta forma alját rajzoljuk körbe a sütőpapíron, vágjuk ki és így könnyedén belemegy a forma aljába.)
A krém elkészítése:
Kevés tejben kikeverjük a cukrot és a pudingot, majd a maradék tejjel együtt a egy lábasba öntjük. Belereszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a levét, majd beletesszük a vérnarancs eszenciát. Sűrűn kevergetve, takarék lángon készre főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt a puha vajat géppel beledolgozzuk, hogy selymes állaga legyen.
A külső krém borítás:
A margarint jól kikeverjük, majd hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és jól összedolgozzuk. Legalább 10 percig keverjük a géppel. A folyadékokat/színezőt közben hozzáadhatjuk de, ha virágdíszt vagy szöveget is szeretnék a tortára készíteni belőle, akkor kevesebb folyadékot adjunk hozzá, mert úgy könnyebben dolgozhatunk vele ill. az esetben osszuk két részre.
A torta összeállítása:
A torta lapot tortacsipkére és egy megfelelő tálcára tesszük. A szélei alá papírcsíkot vágunk, hogy ne kenjük össze a csipkét. A lapot kettévágjuk és megkenjük a pudingos – narancsos krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és egyenletesen befedjük a vajrémmel, a tetejét és az oldalát is. A maradék vajkrémet habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét, narancs szeletekkel kombinálva.
A torta oldalát, kívülről befedjük a babapiskótával, majd végezetül szalaggal körbekötjük.
Tipp:
Kislányom másik, fondant tortájáról csentünk virág díszt, így az került a tetejére és két ballagó figurával is feldobtuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »