Mozart szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- 3 kanál víz
A krém hozzávalói
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 2 kanál liszt
- 10 dkg cukor
- 1 doboz mascarpone
- 20 dkg mogyorókrém
- 20 deka marcipán
- mandula aroma
A felső lapra
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- mandula aroma
Elkészítése:
A hozzávalókból csokis piskótát sütök és 3 egyenlő részre vágom.
A 3 tojást a tejjel, a liszttel és a cukorral kikeverem, majd állandó kevergetés mellet kis lángon besűrítem. Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét, egy pici mandula aromát és habosra keverem.
A mogyorókrémet az alsó lapra kenem, a mandulaaromával összekevert marcipánt vékonyra nyújtom és a mogyoró krémre simítom. Erre jöhet a krém, majd a másik lap. A második lapot is megkenem a krémmel, majd ráteszem a harmadikat. 1 tojás fehérjét 10 dkg cukorral és egy kevés mandula aromával gőz felett felverek, majd a sütemény tetejére kenem. Olvasztott csokival díszítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.