Mozart szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- 3 kanál víz
A krém hozzávalói
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 2 kanál liszt
- 10 dkg cukor
- 1 doboz mascarpone
- 20 dkg mogyorókrém
- 20 deka marcipán
- mandula aroma
A felső lapra
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- mandula aroma
Elkészítése:
A hozzávalókból csokis piskótát sütök és 3 egyenlő részre vágom.
A 3 tojást a tejjel, a liszttel és a cukorral kikeverem, majd állandó kevergetés mellet kis lángon besűrítem. Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét, egy pici mandula aromát és habosra keverem.
A mogyorókrémet az alsó lapra kenem, a mandulaaromával összekevert marcipánt vékonyra nyújtom és a mogyoró krémre simítom. Erre jöhet a krém, majd a másik lap. A második lapot is megkenem a krémmel, majd ráteszem a harmadikat. 1 tojás fehérjét 10 dkg cukorral és egy kevés mandula aromával gőz felett felverek, majd a sütemény tetejére kenem. Olvasztott csokival díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »