Mojito torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg barna cukor
- 5 dkg keményítő
- 1 kk sütőpor
- 15 dkg liszt
Krém:
- 6 lap zselatin
- 5 dl tejszín
- 1 tasak habfix
- 25 dkg mascarpone
- 5 lime
- 2 csokor mentalevél
- 25 dkg barna cukor
- 1,5 dl fehér rum
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt robotgéppel sűrű, világos habbá verjük.
A keményítőt elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojásos masszába.
Kivajazott, 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Krém készítése:
A zselatint vízbe áztatjuk.
Felverjük a tejszínt a habfixálóval, majd a mascarponéval összekeverjük.
A lime-okat megmossuk, 3 héját lereszeljük, 5 levét pedig kifacsarjuk. A menta leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat díszítésre félrerakjuk.. A nagyobb leveleket apróra vágjuk.
A barna cukrot a lime levével elkeverjük egy lábasban, felmelegítjük, míg elolvad a cukor. A zselatint felolvasztjuk benne. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mentát és a lime reszelt héját, majd beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
Összeállítás:
A piskótát 3 felé vágjuk, rummal meglocsoljuk a lapokat, és fél órát pihentetjük.
Megtöltjük a krémmel, külsejére is kenünk, díszíthetjük a mentabóbitákkal, és filézett lime gerezdekkel.
Tipp:
Nagyon friss és üde, főleg egy meleg nyári napon :) Aki szereti a Mojito-t mint koktél, annak csak ajánlani tudom ezt a tortát :)
A mojito torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


