Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós kávé torta recept

Mogyorós kávé torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg cukor
    • 3 dkg mogyoró-darálva
    • 1 tk sütőpor
    • 1 ek kakaó
    • 3 ek tej

    Krémhez:

    • 50 dkg mascarpone
    • 4 dkg cukor
    • 8 dkg mogyorós nugát
    • 2 dl habtejszín
    • 1 ek szemes kávé-finomra őrölve
    • 12 g zselatin
    • 0,5 dl víz

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • kakaópor, kávészem (opcionális)

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojások fehérjét cukorral kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a mogyoróval, sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Tejjel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a masszát, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

    Krém készítése:

    A mascarponét elkeverjük a cukorral, a gőz fölött olvasztott csokoládéval és a tejszínből vert habbal. A zselatint a vízben feloldjuk, majd felmelegítés után a krémhez keverjük.
    A krémet a kávéval összekeverjük ( egy nagyon kis részt hagyjunk kávé nélkül ), majd a kávés részt a tésztára öntjük. Erre kerül a nagyon kevés kávé nélküli krém, eloszlatjuk a tetején, majd az egészet hűtőszekrénybe helyezzük.

    Tetejére a hideg tejszínhabból a habfixálóval felverjük a tejszínt, végül megszórjuk kakaóporral és néhány szem kávéval díszítjük.

    Néhány óra hűtést még igényel, majd tálalhatjuk.

    A mogyorós kávé torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 355 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 19 g
    Zsír: 28 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá