Mogyorós kávé torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg cukor
- 3 dkg mogyoró-darálva
- 1 tk sütőpor
- 1 ek kakaó
- 3 ek tej
Krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 4 dkg cukor
- 8 dkg mogyorós nugát
- 2 dl habtejszín
- 1 ek szemes kávé-finomra őrölve
- 12 g zselatin
- 0,5 dl víz
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- kakaópor, kávészem (opcionális)
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojások fehérjét cukorral kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a mogyoróval, sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Tejjel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a masszát, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Krém készítése:
A mascarponét elkeverjük a cukorral, a gőz fölött olvasztott csokoládéval és a tejszínből vert habbal. A zselatint a vízben feloldjuk, majd felmelegítés után a krémhez keverjük.
A krémet a kávéval összekeverjük ( egy nagyon kis részt hagyjunk kávé nélkül ), majd a kávés részt a tésztára öntjük. Erre kerül a nagyon kevés kávé nélküli krém, eloszlatjuk a tetején, majd az egészet hűtőszekrénybe helyezzük.
Tetejére a hideg tejszínhabból a habfixálóval felverjük a tejszínt, végül megszórjuk kakaóporral és néhány szem kávéval díszítjük.
Néhány óra hűtést még igényel, majd tálalhatjuk.
A mogyorós kávé torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »