Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojások fehérjét cukorral kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a mogyoróval, sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Tejjel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a masszát, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
A mascarponét elkeverjük a cukorral, a gőz fölött olvasztott csokoládéval és a tejszínből vert habbal. A zselatint a vízben feloldjuk, majd felmelegítés után a krémhez keverjük.
A krémet a kávéval összekeverjük ( egy nagyon kis részt hagyjunk kávé nélkül ), majd a kávés részt a tésztára öntjük. Erre kerül a nagyon kevés kávé nélküli krém, eloszlatjuk a tetején, majd az egészet hűtőszekrénybe helyezzük.
Tetejére a hideg tejszínhabból a habfixálóval felverjük a tejszínt, végül megszórjuk kakaóporral és néhány szem kávéval díszítjük.
Néhány óra hűtést még igényel, majd tálalhatjuk.