Mogyorós kávé torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mogyorós kávé torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg mogyoró-darálva
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek kakaó
  • 3 ek tej

Krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dkg cukor
  • 8 dkg mogyorós nugát
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek szemes kávé-finomra őrölve
  • 12 g zselatin
  • 0,5 dl víz

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • kakaópor, kávészem (opcionális)

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojások fehérjét cukorral kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a mogyoróval, sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Tejjel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a masszát, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Krém készítése:

A mascarponét elkeverjük a cukorral, a gőz fölött olvasztott csokoládéval és a tejszínből vert habbal. A zselatint a vízben feloldjuk, majd felmelegítés után a krémhez keverjük.
A krémet a kávéval összekeverjük ( egy nagyon kis részt hagyjunk kávé nélkül ), majd a kávés részt a tésztára öntjük. Erre kerül a nagyon kevés kávé nélküli krém, eloszlatjuk a tetején, majd az egészet hűtőszekrénybe helyezzük.

Tetejére a hideg tejszínhabból a habfixálóval felverjük a tejszínt, végül megszórjuk kakaóporral és néhány szem kávéval díszítjük.

Néhány óra hűtést még igényel, majd tálalhatjuk.