Mogyorós, diós, Mikulás váró torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fondant:
- 1 kg porcukor átszitálva
- 1 ek zselatin
- 1 ek margarin
- 2 ek méz (nálam házi készítésű Pitypang szirup)
- 4-6 ek víz
(ez egy nagy tortára elég Én csak a felét készítettem fele mennyiségből, de hátha Te nagyban gondolkozol ;) )
Tortalap:
18-as formába készült:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 0,75 dl olaj
- 0,75 dl langyos víz
- mogyoró aroma (maxaroma) ízlés szerint
- dió aroma(maxaroma) ízlés szerint
- 2 ek. kakaó
Krém:
- 4 dl tej
- 2 ek. liszt vagy keményítő
- 15 dkg cukor
- mogyoró és rum aroma, ízlés szerint
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A fondant elkészítése:
A vízhez gőz felett hozzákeverjük a zselatint, majd a margarint és a mézet. Addig keverjük, amíg a margarin el nem olvad. Ezt a keveréket a cukorhoz keverjük, majd gyúrható állagúvá keverjük. Szétosztjuk kisebb adagokra és ezeket külön színezzük.
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük addig, amíg nem használjuk fel.
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit fakanállal összekeverjük és, vagy egyben, vagy felezve tűpróbáig sütjük. Ha nagyobb tortát készítünk, (24, vagy 26 cm) akkor ebből az adagból egy normál lap lesz. Rácson hűlni hagyjuk, ha egy egyben sütöttük, akkor kettévágjuk.
A krém elkészítése:
Kevés tejben csomómentesre keverjük a cukrot és a lisztet. Hozzáadjuk az aromákat, majd sűrűre főzzük. Miután kihűlt beledolgozzuk a margarint, majd megkenjük vele a tortalapokat. A lapok szélére is kenünk, előkészítve őket a fondant-os bevonásra.
A fondant-ot porcukorral szórt felületen kinyújtjuk, nem túl vékonyra és a tortánkra terítjük. Az alsó részét eligazgatjuk, majd levágjuk a felesleget. A többi fondant-ból kiszúróval mintákat készítünk és ezzel díszítjük a tortát. Tehetünk rá marcipán figurát és szórócukrot is.
Jó kreatívkodást!! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »