Mogyorós, diós, Mikulás váró torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fondant:
- 1 kg porcukor átszitálva
- 1 ek zselatin
- 1 ek margarin
- 2 ek méz (nálam házi készítésű Pitypang szirup)
- 4-6 ek víz
(ez egy nagy tortára elég Én csak a felét készítettem fele mennyiségből, de hátha Te nagyban gondolkozol ;) )
Tortalap:
18-as formába készült:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 0,75 dl olaj
- 0,75 dl langyos víz
- mogyoró aroma (maxaroma) ízlés szerint
- dió aroma(maxaroma) ízlés szerint
- 2 ek. kakaó
Krém:
- 4 dl tej
- 2 ek. liszt vagy keményítő
- 15 dkg cukor
- mogyoró és rum aroma, ízlés szerint
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A fondant elkészítése:
A vízhez gőz felett hozzákeverjük a zselatint, majd a margarint és a mézet. Addig keverjük, amíg a margarin el nem olvad. Ezt a keveréket a cukorhoz keverjük, majd gyúrható állagúvá keverjük. Szétosztjuk kisebb adagokra és ezeket külön színezzük.
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük addig, amíg nem használjuk fel.
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit fakanállal összekeverjük és, vagy egyben, vagy felezve tűpróbáig sütjük. Ha nagyobb tortát készítünk, (24, vagy 26 cm) akkor ebből az adagból egy normál lap lesz. Rácson hűlni hagyjuk, ha egy egyben sütöttük, akkor kettévágjuk.
A krém elkészítése:
Kevés tejben csomómentesre keverjük a cukrot és a lisztet. Hozzáadjuk az aromákat, majd sűrűre főzzük. Miután kihűlt beledolgozzuk a margarint, majd megkenjük vele a tortalapokat. A lapok szélére is kenünk, előkészítve őket a fondant-os bevonásra.
A fondant-ot porcukorral szórt felületen kinyújtjuk, nem túl vékonyra és a tortánkra terítjük. Az alsó részét eligazgatjuk, majd levágjuk a felesleget. A többi fondant-ból kiszúróval mintákat készítünk és ezzel díszítjük a tortát. Tehetünk rá marcipán figurát és szórócukrot is.
Jó kreatívkodást!! ;)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »