Mogyorós, diós, Mikulás váró torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Fondant:
- 1 kg porcukor átszitálva
- 1 ek zselatin
- 1 ek margarin
- 2 ek méz (nálam házi készítésű Pitypang szirup)
- 4-6 ek víz
(ez egy nagy tortára elég Én csak a felét készítettem fele mennyiségből, de hátha Te nagyban gondolkozol ;) )
Tortalap:
18-as formába készült:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 0,75 dl olaj
- 0,75 dl langyos víz
- mogyoró aroma (maxaroma) ízlés szerint
- dió aroma(maxaroma) ízlés szerint
- 2 ek. kakaó
Krém:
- 4 dl tej
- 2 ek. liszt vagy keményítő
- 15 dkg cukor
- mogyoró és rum aroma, ízlés szerint
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A fondant elkészítése:
A vízhez gőz felett hozzákeverjük a zselatint, majd a margarint és a mézet. Addig keverjük, amíg a margarin el nem olvad. Ezt a keveréket a cukorhoz keverjük, majd gyúrható állagúvá keverjük. Szétosztjuk kisebb adagokra és ezeket külön színezzük.
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük addig, amíg nem használjuk fel.
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit fakanállal összekeverjük és, vagy egyben, vagy felezve tűpróbáig sütjük. Ha nagyobb tortát készítünk, (24, vagy 26 cm) akkor ebből az adagból egy normál lap lesz. Rácson hűlni hagyjuk, ha egy egyben sütöttük, akkor kettévágjuk.
A krém elkészítése:
Kevés tejben csomómentesre keverjük a cukrot és a lisztet. Hozzáadjuk az aromákat, majd sűrűre főzzük. Miután kihűlt beledolgozzuk a margarint, majd megkenjük vele a tortalapokat. A lapok szélére is kenünk, előkészítve őket a fondant-os bevonásra.
A fondant-ot porcukorral szórt felületen kinyújtjuk, nem túl vékonyra és a tortánkra terítjük. Az alsó részét eligazgatjuk, majd levágjuk a felesleget. A többi fondant-ból kiszúróval mintákat készítünk és ezzel díszítjük a tortát. Tehetünk rá marcipán figurát és szórócukrot is.
Jó kreatívkodást!! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

