Hozzávalók:
Fondant:
(ez egy nagy tortára elég Én csak a felét készítettem fele mennyiségből, de hátha Te nagyban gondolkozol ;) )
Tortalap:
18-as formába készült:
Krém:
Elkészítése:
A fondant elkészítése:
A vízhez gőz felett hozzákeverjük a zselatint, majd a margarint és a mézet. Addig keverjük, amíg a margarin el nem olvad. Ezt a keveréket a cukorhoz keverjük, majd gyúrható állagúvá keverjük. Szétosztjuk kisebb adagokra és ezeket külön színezzük.
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük addig, amíg nem használjuk fel.
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit fakanállal összekeverjük és, vagy egyben, vagy felezve tűpróbáig sütjük. Ha nagyobb tortát készítünk, (24, vagy 26 cm) akkor ebből az adagból egy normál lap lesz. Rácson hűlni hagyjuk, ha egy egyben sütöttük, akkor kettévágjuk.
A krém elkészítése:
Kevés tejben csomómentesre keverjük a cukrot és a lisztet. Hozzáadjuk az aromákat, majd sűrűre főzzük. Miután kihűlt beledolgozzuk a margarint, majd megkenjük vele a tortalapokat. A lapok szélére is kenünk, előkészítve őket a fondant-os bevonásra.
A fondant-ot porcukorral szórt felületen kinyújtjuk, nem túl vékonyra és a tortánkra terítjük. Az alsó részét eligazgatjuk, majd levágjuk a felesleget. A többi fondant-ból kiszúróval mintákat készítünk és ezzel díszítjük a tortát. Tehetünk rá marcipán figurát és szórócukrot is.
Jó kreatívkodást!! ;)