Mogyorós csók-torta recept

Hozzávalók:
Tortalap:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 25 dkg porcukor
- 1 ek almaecet v. fehérborecet
- 15 dkg sótlan földimogyoró
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg étcsokoládé
- 140 ml habtejszín
Elkészítése:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor már fehér, de még nem kemény hab, hozzáadjuk a cukrot és ezzel verjük fel keményedésig. Hozzáadjuk az ecetet, majd a ledarált mogyorót is beleforgatjuk.
A masszát 2 részre osztjuk, és egyenként egy sütőpapírral bélelt, 22 cm-es kapcsos tortaformába tesszük, majd előmelegített gázsütő legkisebb hőmérsékletén, felső rácson 45 perc alatt megsütjük. Résnyire kinyitott sütőajtónál hagyjuk tovább száradni és teljesen kihűlni. Így nem esik össze, és nem repedezik be a teteje.
Az étcsokoládét gőz felett (vagy mikróban 600 watton) megolvasztjuk. A mascarponéhez csurgatjuk és jól elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a csokis mascarpone krémbe. A kihűlt habcsók lapok aljáról lehúzzuk a sütőpapírt. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd ráfordítjuk a másik lapot úgy, hogy a sima fele kerüljön felülre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »