Hozzávalók:
Tortalap:
Krém:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor már fehér, de még nem kemény hab, hozzáadjuk a cukrot és ezzel verjük fel keményedésig. Hozzáadjuk az ecetet, majd a ledarált mogyorót is beleforgatjuk.
A masszát 2 részre osztjuk, és egyenként egy sütőpapírral bélelt, 22 cm-es kapcsos tortaformába tesszük, majd előmelegített gázsütő legkisebb hőmérsékletén, felső rácson 45 perc alatt megsütjük. Résnyire kinyitott sütőajtónál hagyjuk tovább száradni és teljesen kihűlni. Így nem esik össze, és nem repedezik be a teteje.
Az étcsokoládét gőz felett (vagy mikróban 600 watton) megolvasztjuk. A mascarponéhez csurgatjuk és jól elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a csokis mascarpone krémbe. A kihűlt habcsók lapok aljáról lehúzzuk a sütőpapírt. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd ráfordítjuk a másik lapot úgy, hogy a sima fele kerüljön felülre.