Micimackó torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 6 evőkanál víz
- 30 dkg cukor
- 1,5 csomag sütőpor
- 22,5 dkg liszt
- 1,5 evőkanál kakaó
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje felvert habja
Krémhez:
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- kevés rum ízű aroma
Fondanthoz:
(a torta nyújtható bevonatához)
- 80 dkg porcukor
- 1 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál méz
- 6 evőkanál margarin
- ételszínezékek (sárga, zöld, piros)
Elkészítés:
Krém elkészítése:
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel és a porcukorral, valamint 2-3 evőkanál tejjel. Hozzákeverjük a kakaóport, felöntjük a vaníliás cukorral felfőzött 2 dl tejjel, majd állandóan kevergetve, kis lángon sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve belemorzsoljuk a vajat, hozzáadunk kevés rumaromát és kihűlésig kevergetjük. Addigra már sűrű kemény krém lesz belőle.
Piskóta elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból megsütjük a torta tésztáját. Egyszerűen normális téglalap alakú tepsiben sütöttem meg a tésztát. A Micimackó formát úgy nyertem el, hogy egy előzőleg kinyomtatott lapról kivágtam a formát, ráhelyeztem a megsült tésztára, majd körbevágtam. Ha ezzel is elkészültünk, tölthetjük a tésztát, az előbb leírt krémmel.
Ha betöltöttük a tortát, hagyjuk kicsit összeérni, majd nekiláthatunk a bevonásának.
Fondant elkészítése:
Átszitáljuk a porcukrot, majd egy lyukat képezünk a közepére. A zselatint kevés vízzel összekeverjük. Egy lábosban kb 2 ujjnyi vizet felmelegítünk, és amikor már forr, rátesszük gőz fölött főzni a zselatint. Addig főzzük, amíg az teljesen fel nem olvad. Ha már teljesen felolvadt, hozzáadjuk a mézet és a margarint. Addig keverjük, míg a margarin teljesen feloldódik benne. A zselatinos masszát hozzáadjuk a porcukorhoz és összedolgozzuk. Annyi porcukrot gyúrjunk még bele, hogy egynemű legyen a masszánk. Ha kész, kisebb részekre osztjuk és megszínezzük az ételszínezőkkel. Kinyújtjuk, a formáknak megfelelően vágjuk, formázzuk és mehet is a tortára. Ha nem használjuk fel az összes masszát azonnal, a maradékot frissen tartó fóliába csomagolhatjuk, hogy ne száradjon ki. Így a későbbiekben még felhasználható lesz.