Mézeskalács torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 bögre liszt (nekem több lett, mert pitypang mézet használok, ami hígabb)
- 1,5 kk sütőpor
- fél bögre porcukor
- negyed bögre méz
- 7 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Ebből két adagot készítünk!
Krém:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 dl tej
- 1 rúd vanília kikapart közebe vagy ennek megfelelő őrlemény
- ill. vaníliás cukor vagy aroma
- 15 dkg cukor
- 2 púpozott ek. liszt
Továbbá:
A tobozhoz:
- kekszdara, porcukor, lekvár, rumaroma
- csokis müzli lencse
a torta tetejére:
- 3/4 tábla étcsoki
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sütőport, a cukrot, majd a mézben meglangyosítjuk/olvasztjuk a margarint, melyet a liszthez adunk.
Ezután jöhet a tojás és a mézeskalács fűszer. Összedolgozzuk ha szükséges még tehetünk bele lisztet de ne legyen kemény a tészta állaga.
Kinyújtjuk, kb. 4-5 mm vastagságúra és egy 24 cm-es torta forma segítségével 6 db lapot készítünk.
A maradék tésztából kiszúró formával díszeket csinálunk a tortához. Sütőpapírral bélelt tepsin, 175 C °-on világosra sütjük őket.
Amikor kezdi elveszteni a fényét és mattul, onnantól már hamar készen van. A kisebb formákat elképezhető, hogy előbb kell kivenni! A lapokat kihűtjük!
A krémhez a tejet a vaníliával felforraljuk, majd 20 percet pihentetjük. Ezalatt a tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet is, majd fokozatosan a tejet is hozzáadjuk.
Feltesszük ismét a tűzre és folyamatosan keverve, sűrűre főzzük. Folpackot engedünk rá, hogy ne bőrösödjön.
Amíg a krém teljesen ki nem hűlt, gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az olajat, majd a tortát fedő lap tetejét bevonjuk és hűtőben megszilárdítjuk.
A többi tortalapot megkenjük a krémmel a sort pedig a csokis lappal zárjuk. Díszítésként mézeskalács figurákat teszünk rá. A tobozhoz a hozzávalókat kikeverjük, hogy ne legyen túl lágy.
Kúp alakot formázunk, majd a müzlilencséket sorba beleszurkáljuk, hogy fedjék egymást
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »