Hozzávalók:
Krém:
Továbbá:
A tobozhoz:
a torta tetejére:
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sütőport, a cukrot, majd a mézben meglangyosítjuk/olvasztjuk a margarint, melyet a liszthez adunk.
Ezután jöhet a tojás és a mézeskalács fűszer. Összedolgozzuk ha szükséges még tehetünk bele lisztet de ne legyen kemény a tészta állaga.
Kinyújtjuk, kb. 4-5 mm vastagságúra és egy 24 cm-es torta forma segítségével 6 db lapot készítünk.
A maradék tésztából kiszúró formával díszeket csinálunk a tortához. Sütőpapírral bélelt tepsin, 175 C °-on világosra sütjük őket.
Amikor kezdi elveszteni a fényét és mattul, onnantól már hamar készen van. A kisebb formákat elképezhető, hogy előbb kell kivenni! A lapokat kihűtjük!
A krémhez a tejet a vaníliával felforraljuk, majd 20 percet pihentetjük. Ezalatt a tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet is, majd fokozatosan a tejet is hozzáadjuk.
Feltesszük ismét a tűzre és folyamatosan keverve, sűrűre főzzük. Folpackot engedünk rá, hogy ne bőrösödjön.
Amíg a krém teljesen ki nem hűlt, gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az olajat, majd a tortát fedő lap tetejét bevonjuk és hűtőben megszilárdítjuk.
A többi tortalapot megkenjük a krémmel a sort pedig a csokis lappal zárjuk. Díszítésként mézeskalács figurákat teszünk rá. A tobozhoz a hozzávalókat kikeverjük, hogy ne legyen túl lágy.
Kúp alakot formázunk, majd a müzlilencséket sorba beleszurkáljuk, hogy fedjék egymást