Meggyes túrótorta recept
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek. liszt
- 2 ek rum
- 3 evőkanál olaj
- kenéshez meggylekvár
Meggyes töltelék:
- 70 dkg meggy
- 3 ek cukor
- 1 citromhéj
- 1 teáskanál fahéj
- 1,5 dl víz
- 2 ek étkezési keményítő
Túrókrém:
- 25 dkg mascarpone, vagy valamilyen krémsajt
- 25 dkg túró
- 250 ml tejszín habbá verve
- 1 nagy doboz 20 %-os tejföl (450 gr.)
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag étkezési zselatin
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, a rumot, majd fakanállal belekeverem a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm.
Kiveszem, egy konyharuhára fordítom, lehúzom a sütőpapírt róla, és még melegen megkenem meggylekvárral, feltekerem és félreteszem hűlni.
A mascarponét, a túrót, a tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábasban 4 evőkanál vízben feloldom, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverem a krémhez, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.
A meggyet a cukorral, a citromhéjjal, az őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszem főzni. 2 evőkanál étkezési keményítőt elkeverek fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntöm, besűrítem, félreteszem hűlni.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelek egy sütőpapírral, a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágok, ezekkel kirakom a forma oldalát és alját.
A krém felét beleöntöm, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele,tetejére pedig a maradék meggy. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »



