Meggyes túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek. liszt
  • 2 ek rum
  • 3 evőkanál olaj
  • kenéshez meggylekvár

Meggyes töltelék:

  • 70 dkg meggy
  • 3 ek cukor
  • 1 citromhéj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek étkezési keményítő

Túrókrém:

  • 25 dkg mascarpone, vagy valamilyen krémsajt
  • 25 dkg túró
  • 250 ml tejszín habbá verve
  • 1 nagy doboz 20 %-os tejföl (450 gr.)
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag étkezési zselatin

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, a rumot, majd fakanállal belekeverem a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm.

Kiveszem, egy konyharuhára fordítom, lehúzom a sütőpapírt róla, és még melegen megkenem meggylekvárral, feltekerem és félreteszem hűlni.

A mascarponét, a túrót, a tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábasban 4 evőkanál vízben feloldom, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverem a krémhez, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.

A meggyet a cukorral, a citromhéjjal, az őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszem főzni. 2 evőkanál étkezési keményítőt elkeverek fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntöm, besűrítem, félreteszem hűlni.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelek egy sütőpapírral, a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágok, ezekkel kirakom a forma oldalát és alját.

A krém felét beleöntöm, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele,tetejére pedig a maradék meggy. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatom.