Hozzávalók:
Meggyes töltelék:
Túrókrém:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, a rumot, majd fakanállal belekeverem a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm.
Kiveszem, egy konyharuhára fordítom, lehúzom a sütőpapírt róla, és még melegen megkenem meggylekvárral, feltekerem és félreteszem hűlni.
A mascarponét, a túrót, a tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábasban 4 evőkanál vízben feloldom, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverem a krémhez, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.
A meggyet a cukorral, a citromhéjjal, az őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszem főzni. 2 evőkanál étkezési keményítőt elkeverek fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntöm, besűrítem, félreteszem hűlni.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelek egy sütőpapírral, a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágok, ezekkel kirakom a forma oldalát és alját.
A krém felét beleöntöm, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele,tetejére pedig a maradék meggy. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatom.