Meggyes torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 ek víz (tojás nagyságától függően)
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- fél cs sütőpor
Meggyes krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl meggylé
- 5 dkg cukor
- 60 dkg magozott meggy
Vaníliás krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük 2-3 ek vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a liszttel elkevert sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tojásos-vizes keverékbe. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk/zsírozunk, lisztezünk és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük a piskótát. Amíg sül elkészítjük a meggyes krémet. A pudingot a cukorral felfőzzük a meggy levében. Ha besűrűsödött akkor hozzáadjuk a meggyet. Ha a piskóta kihűlt rákenjük a meggyes krémet, hűtőbe tesszük. A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral felfőzzük a tejben, ha kihűlt akkor hozzádolgozzuk a vajat is. Nyomózsákba töltjük és a meggyes krém tetejére nyomjuk, majd újra visszatesszük a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

