Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes sajttorta recept

Meggyes sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg darált zabkeksz
    • 10 dkg vaj
    • 8 dkg darált dió
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • csipet őrölt gyömbér

    A töltelékhez:

    • 50 dkg mascarpone
    • 2 dl 20 %-os tejföl
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 40 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)

    Elkészítése:

    Kivajazunk és lisztezünk egy kivehető aljú tortaformát (24 cm-es). A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

    A tésztához a kekszet a többi hozzávalóval egy késes mixerben összedolgozzuk, majd a tortaforma aljára, kézzel szétterítve egyenletesen lenyomkodjuk. Az oldalára nem kell. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

    A töltelékhez a mascarponét a robotgép táljába öntjük a tejföllel, a keményítővel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal alaposan összekeverjük.

    A meggyet lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk a létől, majd a tésztára terítjük. Ráöntjük a sajtkrémet és a sütőt 150 fokra mérsékelve még 1 órát sütjük. Ha barnulna a teteje, lejjebb kell venni a hőfokot és letakarni alufóliával.

    Hagyjuk kihűlni, majd hidegen szeleteljük, miután az alját felfelé nyomva kivesszük a formából és azon szeleteljük óvatosan, hogy ne sérüljön a teflonbevonat.

    Tipp:

    Ez az a torta, aminek az alapját bármilyen kekszmaradékból vagy száraz sütiből el lehet készíteni. Én is ezt tettem, nem is lett rossz. Az eredeti recept leírása szerint zabkekszből készül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá