Meggyes sajttorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg darált zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 8 dkg darált dió
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- csipet őrölt gyömbér
A töltelékhez:
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl 20 %-os tejföl
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
Elkészítése:
Kivajazunk és lisztezünk egy kivehető aljú tortaformát (24 cm-es). A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tésztához a kekszet a többi hozzávalóval egy késes mixerben összedolgozzuk, majd a tortaforma aljára, kézzel szétterítve egyenletesen lenyomkodjuk. Az oldalára nem kell. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A töltelékhez a mascarponét a robotgép táljába öntjük a tejföllel, a keményítővel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal alaposan összekeverjük.
A meggyet lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk a létől, majd a tésztára terítjük. Ráöntjük a sajtkrémet és a sütőt 150 fokra mérsékelve még 1 órát sütjük. Ha barnulna a teteje, lejjebb kell venni a hőfokot és letakarni alufóliával.
Hagyjuk kihűlni, majd hidegen szeleteljük, miután az alját felfelé nyomva kivesszük a formából és azon szeleteljük óvatosan, hogy ne sérüljön a teflonbevonat.
Tipp:
Ez az a torta, aminek az alapját bármilyen kekszmaradékból vagy száraz sütiből el lehet készíteni. Én is ezt tettem, nem is lett rossz. Az eredeti recept leírása szerint zabkekszből készül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »