Meggyes sajttorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg darált zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 8 dkg darált dió
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- csipet őrölt gyömbér
A töltelékhez:
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl 20 %-os tejföl
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
Elkészítése:
Kivajazunk és lisztezünk egy kivehető aljú tortaformát (24 cm-es). A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tésztához a kekszet a többi hozzávalóval egy késes mixerben összedolgozzuk, majd a tortaforma aljára, kézzel szétterítve egyenletesen lenyomkodjuk. Az oldalára nem kell. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A töltelékhez a mascarponét a robotgép táljába öntjük a tejföllel, a keményítővel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal alaposan összekeverjük.
A meggyet lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk a létől, majd a tésztára terítjük. Ráöntjük a sajtkrémet és a sütőt 150 fokra mérsékelve még 1 órát sütjük. Ha barnulna a teteje, lejjebb kell venni a hőfokot és letakarni alufóliával.
Hagyjuk kihűlni, majd hidegen szeleteljük, miután az alját felfelé nyomva kivesszük a formából és azon szeleteljük óvatosan, hogy ne sérüljön a teflonbevonat.
Tipp:
Ez az a torta, aminek az alapját bármilyen kekszmaradékból vagy száraz sütiből el lehet készíteni. Én is ezt tettem, nem is lett rossz. Az eredeti recept leírása szerint zabkekszből készül.