Meggyes sajttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Meggyes sajttorta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg darált zabkeksz
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg darált dió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet őrölt gyömbér

A töltelékhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl 20 %-os tejföl
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)

Elkészítése:

Kivajazunk és lisztezünk egy kivehető aljú tortaformát (24 cm-es). A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A tésztához a kekszet a többi hozzávalóval egy késes mixerben összedolgozzuk, majd a tortaforma aljára, kézzel szétterítve egyenletesen lenyomkodjuk. Az oldalára nem kell. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A töltelékhez a mascarponét a robotgép táljába öntjük a tejföllel, a keményítővel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal alaposan összekeverjük.

A meggyet lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk a létől, majd a tésztára terítjük. Ráöntjük a sajtkrémet és a sütőt 150 fokra mérsékelve még 1 órát sütjük. Ha barnulna a teteje, lejjebb kell venni a hőfokot és letakarni alufóliával.

Hagyjuk kihűlni, majd hidegen szeleteljük, miután az alját felfelé nyomva kivesszük a formából és azon szeleteljük óvatosan, hogy ne sérüljön a teflonbevonat.

Tipp:

Ez az a torta, aminek az alapját bármilyen kekszmaradékból vagy száraz sütiből el lehet készíteni. Én is ezt tettem, nem is lett rossz. Az eredeti recept leírása szerint zabkekszből készül.