Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-csokis torta recept

Meggyes-csokis torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 21 dkg kristálycukor
    • 24 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 500 ml habtejszín
    • 1 üveg meggybefőtt
    • ízlés szerint cukor
    • 1 cs csoki ízű pudingpor
    • 3 cs habfixáló

    Díszítés:

    • meggy
    • reszelt csokoládé

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. Csipet sót rakunk a fehérjébe és kemény habbá verjük. Amikor jó, akkor beleszitáljuk óvatosan a porcukrot, miközben tovább verjük a habverővel. Amikor ezzel készen vagyunk, még verjük kicsit a habot, míg ki nem fényesedik. Folytassuk tovább a habverést és egyesével keverjük el benne a tojások sárgáit.

    Amikor ezzel elkészülünk, hagyjuk abba a habverést és kezdjük el kis adagokban óvatosan beleforgatni az átszitált, sütőporos lisztet (Én ezt a robotgép leglassabb fokozatával csináltam, nem kézzel!). Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es formában, szinte a legkisebb lángon tűpróbáig sütjük. Ez kb 50 perc

    A meggyet leszűröm, a levét kiegészítjük vízzel, hogy 3 dl legyen, de lehet gyümölcslével is készíteni, majd a pudingot felfőzzük benne, közben ízlés adunk hozzá cukrot.

    Ha kihűlt, először a mascarponéval összekeverjük, majd kevés felvert tejszínnel lazítjuk a krémet (a tejszínt felverjük a habfixálóval és ízlés szerinti mennyiségű cukorral), majd beleforgatjuk az egészet a csokis krémhez.

    A piskóta betöltésére én a tortaformát használom, sokkal egyszerűbb és gyorsabb is. A meggyet a lapok közé, a krémre rakosgatjuk, így nem lágyul vissza a krém. A maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és az oldalát, majd ízlés szerint díszítjük meggyszemekkel és reszelt csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá