Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes csokipuding torta recept

Meggyes csokipuding torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 3 tojás
    • 100 g liszt
    • 125 g cukor
    • fél csomag sütőpor
    • 3 ek víz
    • csipet só
    • vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

    A pudinghoz:

    • 2 csomag csokoládés pudingpor
    • 750 ml tej
    • 2 ek cukor

    A gyümölcsös zseléhez:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)

    Elkészítése:

    Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

    A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
    A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

    180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük.

    A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.

    Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára és megszórjuk a meggyel. Én itt kb 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt.

    A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet. A kinyomkodott zselatint a lébe tesszük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a csoki puding tetejére és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. Pár óra múlva fogyaszthatjuk.

    A meggyes csokipuding torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 148 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek