Mascarponés epertorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
- 2 ek liszt
- 8 dkg mandula darálva
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 2 dl cukrászhab
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs habfix
- 1 kg eper
- 3 ek cukor vagy édesítő
Tetejére:
- 1 cs színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát. Egy 26 cm-es kivajazott, lisztezett formába simítjuk a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, ez kb 30 perc. Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A krémhez 20 dkg epret összeturmixolunk, a legszebbeket kiválogatjuk a díszítéshez. Az édesítőt hozzáadjuk. A cukrászhabot felverjük keményre, majd hozzáadjuk a turmixolt epret, mascarponét és a habfixet.
A keretet visszatesszük a forma aljára, majd az egyik lapot beletesszük, megkenjük a krém harmad részével. A maradék epret apróra összevágjuk és a krémre szórjuk, majd kissé belenyomkodjuk. Rákenjük a maradék krém felét, majd a másik tésztalappal befedjük. A maradék krémet a tetejére simítjuk és eperrel díszítjük.
A tetejére színtelen tortazselét öntünk.