Mascarpone-s máktorta recept

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 25 dkg darált mák
- 6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- csipet só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek tejföl 20 %-os
- 1 dl tejszínhab fixálóval
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a margarint is hozzáadagoljuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a felét, majd a mákot a liszttel, citromhéjjal, sütőporral, tejföllel beledolgozzuk, majd a fehérjehab másik felét is.
Óvatosan keverjük össze, hogy minél több légbuborék keletkezzen a tésztába.
Beletöltjük egy 24 cm-es tortaformába. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig süssük, 165 fokon. Tűpróbát érdemes használni. Ha kihűlt levesszük róla a karikát, és 3 lapba vágjuk.
Megkenjük a mascarponés krémmel, ami a leírtakból könnyen elkészíthető. A lapokat lenyomkodjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét. Az oldalára is hagyjunk egy kis krémet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »