Mascarpone-s máktorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 25 dkg darált mák
- 6 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- csipet só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek tejföl 20 %-os
- 1 dl tejszínhab fixálóval
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a margarint is hozzáadagoljuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a felét, majd a mákot a liszttel, citromhéjjal, sütőporral, tejföllel beledolgozzuk, majd a fehérjehab másik felét is.
Óvatosan keverjük össze, hogy minél több légbuborék keletkezzen a tésztába.
Beletöltjük egy 24 cm-es tortaformába. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig süssük, 165 fokon. Tűpróbát érdemes használni. Ha kihűlt levesszük róla a karikát, és 3 lapba vágjuk.
Megkenjük a mascarponés krémmel, ami a leírtakból könnyen elkészíthető. A lapokat lenyomkodjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét. Az oldalára is hagyjunk egy kis krémet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.