Mascarpone-s máktorta recept
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 25 dkg darált mák
- 6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
- csipet só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek tejföl 20 %-os
- 1 dl tejszínhab fixálóval
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a margarint is hozzáadagoljuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a felét, majd a mákot a liszttel, citromhéjjal, sütőporral, tejföllel beledolgozzuk, majd a fehérjehab másik felét is.
Óvatosan keverjük össze, hogy minél több légbuborék keletkezzen a tésztába.
Beletöltjük egy 24 cm-es tortaformába. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig süssük, 165 fokon. Tűpróbát érdemes használni. Ha kihűlt levesszük róla a karikát, és 3 lapba vágjuk.
Megkenjük a mascarponés krémmel, ami a leírtakból könnyen elkészíthető. A lapokat lenyomkodjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét. Az oldalára is hagyjunk egy kis krémet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


