Marcipános Sacher Torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg olvasztott csokoládé
- 12 dkg liszt
- Bármilyen lekvár
Marcipán:
- 1 dl tej
- 35 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 12 dkg margarin
- 2 tk mandulaaroma
- porcukor vagy kukoricakeményítő (a gyúráshoz)
Csokoládé máz:
- 2 ek kakaópor
- 1 fél tábla étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 2 ek tej
Elkészítése:
Először a marcipánt készítem el:
Egy lábosba öntöm a cukrot és a tejet és addig főzöm amíg el nem olvad. Majd felváltva több részletben adagolom a két fajta lisztet, folyamatos kevergetés mellett. Amikor sűrűbb lesz,és “forrni” fog,akkor kb. 2-3 percig kevergetem.
A tűzről levéve hozzáteszem a vajat és a mandulaaromát és kevergetem, amíg a vaj el nem olvad. Ha kész,várom amíg picit lehűl, majd lefóliázom az edény tetejét és hűtőbe teszem egy éjszakára.
Másnap elkészítem a piskótát:
A vajat és a cukrot hólyagosra verem, majd hozzáadom a tojások sárgáját és folytonos keverés közt hozzáteszem lassanként az olvasztott csokoládét és a lisztet, végül pedig a tojásfehérjékből keményre vert habot. Vajjal kikent tortaformában, 180°C-on tűpróbáig sütöm.
Amikor kész a piskóta és kihűlt, 3 rétegre vágom. A hűtőből kiveszem a már megkeményedett marcipánt és porcukrozott deszkán kinyújtom egy kis részét. Ezután a piskóta első rétegét megkenem házi készítésű lekvárral (én édesanyám almalekvárját használtam), majd ráborítom a kinyújtott marcipánt.
Ezt teszem a következő réteggel is. Ha oldalt kilóg a marcipán, akkor levágom a torta szélén.
Ezután jön a máz elkészítése:
Egy hőálló tálat teszek egy meleg vízzel teli fazékba. Beleteszem a vajat, a kristálycukrot, a kakaót és a tejet, majd addig főzőm amíg hólyagosodni nem kezd. Ekkor leveszem a tűzről és beleteszem a felvágott csoki darabkákat,majd kb.2percig kevergetés mellet hűlni hagyom.
Ezután leöntöm vele a tortát,és megvárom amíg kicsit megszilárdul rajta.
Majd következik a díszítés:
Egy golflabda méretű marcipánt kicsípek a tálból, majd öntök rá pár csepp málna piros ételfestéket, majd porcukorral vagy kukoricakeményítővel összedolgozom.
Ha ez kész,akkor porcukrozott deszkán kb. 2mm vastagságúra nyújtom, és fondant kiszúróval közepes méretű virágokat szúrok, majd a torta oldalára rakom őket.
Egy szintén golflabda méretű darabot csípek ki a marcipánból és porcukrozott deszkán kinyújtom, ezt is kb. 2mm vastagságúra, majd egy kis méretű, virág alakú fondant kiszúróval kiszúrom és körbe, a torta tetejére teszem őket.
Ezután a maradék rózsaszín marcipánból egy mintát, vagy figurát készítünk a torta közepére (én az ünnepelt keresztnevének a kezdőbetűjét formáztam rá, majd fondant formázóval vonalakat nyomkodtam bele). :)
Tipp:
Ha szeretnénk, hogy a piskótának erőteljesebb színe legyen, akkor még adhatunk hozzá kakaóport ízlés szerint.
Érdemes a mázat akkor elkészítenünk amikor már összeállt a torta, mert hamar megszilárdul és akkor krémes állaga lesz, amit nehezebb szebben a tortára tenni.
Amikor a marcipánhoz az ételfestéket adjuk(ekkor másabb állaga lesz),addig adjuk hozzá a porcukrot,amíg kb. az eredeti halmaz állapotú marcipánt meg nem kapjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »