Mandulatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál mandulaliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakópor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál vaníliáscukor
- 3 evőkanál darált mandula, 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál marcipán aroma
- 250 g vaj
Díszítéshez:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 evőkanál vaj
- pirított mandula
Elkészítése:
A piskóta: ( a szokásos módon)
A tojásokat két tálba szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük ki. A tojásfehérjét pedig egy csipet sóval, de vigyázva ne törjük össze. A mandulalisztet a kakaóporral és a sütőporral egy külön tálba jól összekeverjük, majd pedig a habosra vert sárgájához adjuk, végül pedig óvatos, de egyenletes mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tojáshabot is.Sütőpapírral bélelt tepsibe (az enyém kb.30×20 cm-es) helyezzük. Amikor kész 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, ahol fél órán keresztül sütjük, ajtó nyitás nélkül, és ha még szükséges további 10-15 percig. Fogpiszkálóval megnézhetjük, hogy jó-e?! Ha ráragad, akkor még nem, ha nem, akkor már jó!:)
A krém:
A tojásokat a pudingporral és kevés tejjel simára keverjük.
A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről hozzákavarjuk a darált mandulát,a kókuszreszeléket, citromhéjat és citromlevet. Hűlni hagyjuk.
A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a főtt krémet, ízlés szerint még tehetünk bele marcipán aromát, vagy vanília aromát, esetleg kókuszos aromát.(attól függ,ki melyik ízt szeretné erősíteni benne)
A piskótát 4 lapra vágjuk. A tortát megtöltjük, és bevonjuk a krémmel. Díszítésként, olvasztott csokoládéval meglocsolom, egész manduladarabokkal díszítem .
Tipp:
Én a tetejéhez még vaníliás krémtúrót is használtam díszítésként, és egy kis ízfokozásnak:)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »