Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandula Torta recept

Mandula Torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg nádcukor(csináltam már sima cukorral is úgy is jó)
    • 25 dkg héjas mandula ledarálva (barna belső hája nem a csonthéja )
    • 5 dkg egész héjas mandula félig ledarálva

    A krémhez:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg keményítő (vagy egy csomag vaníliás puding por )
    • 2 dl tej
    • 20 dkg vaj felkockázva (vagy margarin,de érdemesebb rendes vajjal csinálni mert egész más az íze)
    • 8-10 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat(vagy 2 csomag vaniliás cukor )

    Bevonáshoz:

    • 5 dkg szeletelt mandula (érdemes kicsit serpenyőben meg pirítani )

    Elkészítése:
    A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és egy fakanál segítségével belekverjük a mandulás keveréket.
    A kivajazott, kerek, 20 cm átmérőjű szilikonformába beletöltjük a massza felét, megrázogatjuk, így egyenletes lesz és úgy sütjük ki. Ugyanígy teszünk a másik felével is. 170 fokos előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük a tortalapokat.
    Ha kisültek a tésztalapok, hagyjuk kihűlni. Nekem a legjobban úgy sikerült, ha a formában hagytam, nem piszkáltam, így a végén szépen egyben ki lehetett fordítani belőle.

    A krém készítése:
    A tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel, porcukorral, tejjel, végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot és felfőzzük. Pudingszerűnek kell lennie. Folyamatosan kavargassuk, hogy ne égjen le. Vegyük le a tűzről. Amikor még meleg adjuk hozzá a kockára darabolt vajat és jól keverjük el. Hűtsük ki teljesen a krémet.
    Ha kihűlt a krém, töltsük meg a tortalapok közötti részt, valamint a tetejét és az oldalát. Kb. 5 dkg szeletelt mandulát egy serpenyőben pár perc alatt pirítsunk meg és ha kihűlt szórjuk meg vele a torta tetejét és oldalát.

    Tipp:

    Nagyon finom !NEM NEHÉZ MEG CSINÁLNI !

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá