Mandula Torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg nádcukor(csináltam már sima cukorral is úgy is jó)
- 25 dkg héjas mandula ledarálva (barna belső hája nem a csonthéja )
- 5 dkg egész héjas mandula félig ledarálva
A krémhez:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg keményítő (vagy egy csomag vaníliás puding por )
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj felkockázva (vagy margarin,de érdemesebb rendes vajjal csinálni mert egész más az íze)
- 8-10 dkg porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat(vagy 2 csomag vaniliás cukor )
Bevonáshoz:
- 5 dkg szeletelt mandula (érdemes kicsit serpenyőben meg pirítani )
Elkészítése:
A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és egy fakanál segítségével belekverjük a mandulás keveréket.
A kivajazott, kerek, 20 cm átmérőjű szilikonformába beletöltjük a massza felét, megrázogatjuk, így egyenletes lesz és úgy sütjük ki. Ugyanígy teszünk a másik felével is. 170 fokos előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük a tortalapokat.
Ha kisültek a tésztalapok, hagyjuk kihűlni. Nekem a legjobban úgy sikerült, ha a formában hagytam, nem piszkáltam, így a végén szépen egyben ki lehetett fordítani belőle.
A krém készítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel, porcukorral, tejjel, végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot és felfőzzük. Pudingszerűnek kell lennie. Folyamatosan kavargassuk, hogy ne égjen le. Vegyük le a tűzről. Amikor még meleg adjuk hozzá a kockára darabolt vajat és jól keverjük el. Hűtsük ki teljesen a krémet.
Ha kihűlt a krém, töltsük meg a tortalapok közötti részt, valamint a tetejét és az oldalát. Kb. 5 dkg szeletelt mandulát egy serpenyőben pár perc alatt pirítsunk meg és ha kihűlt szórjuk meg vele a torta tetejét és oldalát.
Tipp:
Nagyon finom !NEM NEHÉZ MEG CSINÁLNI !