Mandula Torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojásfehérje
  • 12 dkg nádcukor(csináltam már sima cukorral is úgy is jó)
  • 25 dkg héjas mandula ledarálva (barna belső hája nem a csonthéja )
  • 5 dkg egész héjas mandula félig ledarálva

A krémhez:

  • 4 db tojássárgája
  • 3 dkg keményítő (vagy egy csomag vaníliás puding por )
  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj felkockázva (vagy margarin,de érdemesebb rendes vajjal csinálni mert egész más az íze)
  • 8-10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat(vagy 2 csomag vaniliás cukor )

Bevonáshoz:

  • 5 dkg szeletelt mandula (érdemes kicsit serpenyőben meg pirítani )

Elkészítése:
A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és egy fakanál segítségével belekverjük a mandulás keveréket.
A kivajazott, kerek, 20 cm átmérőjű szilikonformába beletöltjük a massza felét, megrázogatjuk, így egyenletes lesz és úgy sütjük ki. Ugyanígy teszünk a másik felével is. 170 fokos előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük a tortalapokat.
Ha kisültek a tésztalapok, hagyjuk kihűlni. Nekem a legjobban úgy sikerült, ha a formában hagytam, nem piszkáltam, így a végén szépen egyben ki lehetett fordítani belőle.

A krém készítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel, porcukorral, tejjel, végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot és felfőzzük. Pudingszerűnek kell lennie. Folyamatosan kavargassuk, hogy ne égjen le. Vegyük le a tűzről. Amikor még meleg adjuk hozzá a kockára darabolt vajat és jól keverjük el. Hűtsük ki teljesen a krémet.
Ha kihűlt a krém, töltsük meg a tortalapok közötti részt, valamint a tetejét és az oldalát. Kb. 5 dkg szeletelt mandulát egy serpenyőben pár perc alatt pirítsunk meg és ha kihűlt szórjuk meg vele a torta tetejét és oldalát.

Tipp:

Nagyon finom !NEM NEHÉZ MEG CSINÁLNI !