Málnás sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 120 g darált keksz
- 55 g darált dió
- 30 g kristálycukor
- 100 g vaj
Krémhez:
- 540 g natúr krémsajt
- 160 g kristálycukor
- 45 g étkezési keményítő
- 240 ml tejföl (20%-os)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
Továbbá:
- 120 g málna
Elkészítése:
Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk.
A torta aljhoz ledaráljuk a kekszet, hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk.
Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában.
A letömörített aljra szórjuk az málnát, majd összeállítjuk a krémet.
Krém készítése:
A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk.
Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet a formába, a málnás kekszalapra öntjük akkora lendülettel, hogy az felkavarja a málnákat.
Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz.
Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 fokon kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Mikor kivesszük a sütőből, kihűlt puding szerűen stabilnak kell lennie a krémnek!
Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után vághatjuk fel!
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen a málna helyett lehet más gyümölcsöt használni, pl: áfonyát vagy epret.
Én a torta alját zabfalatból állítottam össze, így is nagyon finom volt :)
Eperrel és áfonyaöntettel kínáltam.
A málnás sajttorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 22 g