Málnás sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 120 g darált keksz
  • 55 g darált dió
  • 30 g kristálycukor
  • 100 g vaj

Krémhez:

  • 540 g natúr krémsajt
  • 160 g kristálycukor
  • 45 g étkezési keményítő
  • 240 ml tejföl (20%-os)
  • 3 tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja

Továbbá:

  • 120 g málna

Elkészítése:

Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk.

A torta aljhoz ledaráljuk a kekszet, hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk.
Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában.

A letömörített aljra szórjuk az málnát, majd összeállítjuk a krémet.

Krém készítése:

A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk.
Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet a formába, a málnás kekszalapra öntjük akkora lendülettel, hogy az felkavarja a málnákat.

Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz.
Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 fokon kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Mikor kivesszük a sütőből, kihűlt puding szerűen stabilnak kell lennie a krémnek!

Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után vághatjuk fel!

Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen a málna helyett lehet más gyümölcsöt használni,  pl: áfonyát vagy epret.
Én a torta alját zabfalatból állítottam össze, így is nagyon finom volt :)
Eperrel és áfonyaöntettel kínáltam.