Málnás karotta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg cukor
- 1 szál sárgarépa
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg liszt
- kevés tej
A krém:
- 2 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek mascarpone (házilag készítettem, 1 kis doboz tejfölt szövetbe csomagolva, vállfáról lógatva kicsepegtettem a savótól pár óra alatt)
- 1 citrom reszelt héja
- málna ízlés szerint, ami mirelit is lehet
Elkészítése:
Ha házilag készül a mascarpone, azt textilbe (pl pelenka) csomagolva lógassuk le vállfa segítségével, alá egy tálkát téve, melyből pár óra alatt a savó távozik, így ezt az időt vegyük figyelembe a torta előkészületei előtt.
A tortához elegendő mennyiséget 1 kis doboz tejfölből kapjuk. Készíthető fele tejföl, fele joghurt keverékéből is.
A tojásokat a puha margarinnal/vajjal és a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tisztított és apróra reszelt répát, a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. Elsimítjuk és tűpróbáig sütjük 180 fokon, ez kb 20-30 perc. Rácson hűlni hagyjuk.
A krémhez a tejszínt felverjük keményre, majd óvatosan, lyukas fakanállal belekeverjük a vaníliás cukrot, a mascarponét és a reszelt citrom héjat. Rákenjük a tortalapra, egyenletesen eligazítva, majd a tetejét málnával kirakjuk. Hűtőben lehűtjük.