Málnalekváros csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 12,5 dkg csokoládé (60%-os)
- 10 dkg vaj
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk instant kávé
- 5 dkg pörkölt, darált mandula
- 1 ek liszt
- 1/2 ek kakaó
- csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg barna cukor (por)
Töltelék:
- málnalekvár (v. fagyasztott málnából főzött dzsem)
Csokoládémáz:
- 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett, világosra pirítjuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, az instant kávéval, a kakaóval és a darált mandulával. A csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük.
Egy keverőtálba beletesszük a porrá őrölt barna cukort, az egész tojásokat, majd robotgéppel addig keverjük, amíg a térfogata a duplájára nem nő. Először hozzáadjuk a vajas csokoládét, majd a lisztes keveréket. Egy folyós masszát fogunk kapni belőle.
Két darab, egyenként 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenlően elosztva a formába öntjük.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (150 fok légkeverés) 20 percig sütjük.
A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tölteléknek saját főzésű, vagy készen vásárolt málnalekvárt használjunk. (Én a fagyasztott málnát, cukorral, vaníliás cukorral, pár percig főztem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután visszatettem a tűzre, kiforraltam, és egy pici vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítettem. Mielőtt a tésztára kentem, teljesen kihűtöttem)
Csokimáz:
Egy tálba tördeljük a csokoládét, majd a tejszínt forráspontig hevítjük és ráöntjük a csokira, majd simára keverjük. Hagyjuk hűlni.
Az egyik lapot tálcára helyezzük, majd megkenjük lekvárral és rátesszük a másik lapot. Végül a torta tetejét bevonjuk a csokimázzal.
Tipp:
Legalább 1-2 óra hosszára a hűtőbe tenni, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt, vízbe mártott késsel felszeletelni. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá keményre felvert tejszínhabot, de ez el is hagyható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »