Málnalekváros csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 12,5 dkg csokoládé (60%-os)
- 10 dkg vaj
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk instant kávé
- 5 dkg pörkölt, darált mandula
- 1 ek liszt
- 1/2 ek kakaó
- csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg barna cukor (por)
Töltelék:
- málnalekvár (v. fagyasztott málnából főzött dzsem)
Csokoládémáz:
- 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett, világosra pirítjuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, az instant kávéval, a kakaóval és a darált mandulával. A csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük.
Egy keverőtálba beletesszük a porrá őrölt barna cukort, az egész tojásokat, majd robotgéppel addig keverjük, amíg a térfogata a duplájára nem nő. Először hozzáadjuk a vajas csokoládét, majd a lisztes keveréket. Egy folyós masszát fogunk kapni belőle.
Két darab, egyenként 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenlően elosztva a formába öntjük.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (150 fok légkeverés) 20 percig sütjük.
A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tölteléknek saját főzésű, vagy készen vásárolt málnalekvárt használjunk. (Én a fagyasztott málnát, cukorral, vaníliás cukorral, pár percig főztem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután visszatettem a tűzre, kiforraltam, és egy pici vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítettem. Mielőtt a tésztára kentem, teljesen kihűtöttem)
Csokimáz:
Egy tálba tördeljük a csokoládét, majd a tejszínt forráspontig hevítjük és ráöntjük a csokira, majd simára keverjük. Hagyjuk hűlni.
Az egyik lapot tálcára helyezzük, majd megkenjük lekvárral és rátesszük a másik lapot. Végül a torta tetejét bevonjuk a csokimázzal.
Tipp:
Legalább 1-2 óra hosszára a hűtőbe tenni, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt, vízbe mártott késsel felszeletelni. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá keményre felvert tejszínhabot, de ez el is hagyható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »