Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnalekváros csokoládétorta recept

Málnalekváros csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 12,5 dkg csokoládé (60%-os)
    • 10 dkg vaj
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1 tk instant kávé
    • 5 dkg pörkölt, darált mandula
    • 1 ek liszt
    • 1/2 ek kakaó
    • csipet só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg barna cukor (por)

    Töltelék:

    • málnalekvár  (v. fagyasztott málnából főzött dzsem)

    Csokoládémáz:

    • 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett, világosra pirítjuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, az instant kávéval, a kakaóval és a darált mandulával. A csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük.

    Egy keverőtálba beletesszük a porrá őrölt barna cukort, az egész tojásokat, majd robotgéppel addig keverjük, amíg a térfogata a duplájára nem nő. Először hozzáadjuk a vajas csokoládét, majd a lisztes keveréket. Egy folyós masszát fogunk kapni belőle.

    Két darab, egyenként 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenlően elosztva a formába öntjük.

    Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (150 fok légkeverés) 20 percig sütjük.

    A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

    Töltelék:

    A tölteléknek saját főzésű, vagy készen vásárolt málnalekvárt használjunk. (Én a fagyasztott málnát, cukorral, vaníliás cukorral, pár percig főztem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután visszatettem a tűzre, kiforraltam, és egy pici vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítettem. Mielőtt a tésztára kentem, teljesen kihűtöttem)

    Csokimáz:

    Egy tálba tördeljük a csokoládét, majd a tejszínt forráspontig hevítjük és ráöntjük a csokira, majd simára keverjük. Hagyjuk hűlni.

    Az egyik lapot tálcára helyezzük, majd megkenjük lekvárral és rátesszük a másik lapot. Végül a torta tetejét bevonjuk a csokimázzal.

    Tipp:

    Legalább 1-2 óra hosszára a hűtőbe tenni, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

    Tálalás előtt, vízbe mártott késsel felszeletelni. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá keményre felvert tejszínhabot, de ez el is hagyható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá