Málnalekváros csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 12,5 dkg csokoládé (60%-os)
- 10 dkg vaj
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk instant kávé
- 5 dkg pörkölt, darált mandula
- 1 ek liszt
- 1/2 ek kakaó
- csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg barna cukor (por)
Töltelék:
- málnalekvár (v. fagyasztott málnából főzött dzsem)
Csokoládémáz:
- 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett, világosra pirítjuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, az instant kávéval, a kakaóval és a darált mandulával. A csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük.
Egy keverőtálba beletesszük a porrá őrölt barna cukort, az egész tojásokat, majd robotgéppel addig keverjük, amíg a térfogata a duplájára nem nő. Először hozzáadjuk a vajas csokoládét, majd a lisztes keveréket. Egy folyós masszát fogunk kapni belőle.
Két darab, egyenként 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenlően elosztva a formába öntjük.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (150 fok légkeverés) 20 percig sütjük.
A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tölteléknek saját főzésű, vagy készen vásárolt málnalekvárt használjunk. (Én a fagyasztott málnát, cukorral, vaníliás cukorral, pár percig főztem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután visszatettem a tűzre, kiforraltam, és egy pici vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítettem. Mielőtt a tésztára kentem, teljesen kihűtöttem)
Csokimáz:
Egy tálba tördeljük a csokoládét, majd a tejszínt forráspontig hevítjük és ráöntjük a csokira, majd simára keverjük. Hagyjuk hűlni.
Az egyik lapot tálcára helyezzük, majd megkenjük lekvárral és rátesszük a másik lapot. Végül a torta tetejét bevonjuk a csokimázzal.
Tipp:
Legalább 1-2 óra hosszára a hűtőbe tenni, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt, vízbe mártott késsel felszeletelni. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá keményre felvert tejszínhabot, de ez el is hagyható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »