Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnakrémes spiráltortácska recept

Málnakrémes spiráltortácska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    2 kisebb tortához:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg porcukor
    • 12,5 dkg liszt
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 2 ek forró víz
    • 3 dkg olvasztott vaj

    Krém:

    • 50 dkg mascarpone
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • porcukor (ízlés szerint)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • néhány kanál málnadzsem a piskóta lekenéséhez

    Elkészítése:

    Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot és a négy egész tojást, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vaníliaaromát, a forró vizet, majd az olvasztott vajat is (ekkor kicsit összeesik, de nem kell megijedni, mert sütés közben, szépen feljön majd a piskótánk). Ezután szitáljuk a hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze.

    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük rá a masszát, majd egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni.

    Amikor a tészta teljesen kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd hosszában vágjuk két egyenlő részre.

    A mascarponét keverjük jó habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom levével és reszelt héjával.

    A kétfelé vágott piskótalapokat először kenjük meg vékonyan a málnadzsemmel (ízlés szerint bármilyen lekvárral megkenhetjük). Ezután kenjük rá a dzsem tetejére a kb fele mennyiségű mascarponekrémet, majd kezdjük el feltekerni az egyik megkent piskótalapot. Ezután illesszük hozzá a másik megkent lapot és óvatosan tekerjük tovább.
    Ekkor egy magas spirált kapunk, melyet éles késsel óvatosan vágjunk félbe.

    Végül a maradék krémmel kenjük meg a tortácskák külső felét is, majd helyezzük tálcára és kb egy óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és ízlés szerint szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá