Málnakrémes-cukkinis csokoládétorta. recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
2 db 20-cm-es formához:
Tésztához:
- 1 tábla csokoládé (70 %-os)
- 30 dkg cukkini
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 ml olaj
- reszelt citromhéj
- 1 cs sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 mk só
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- 2 dl habtejszín
- pár kanál málnapép
Elkészítése:
A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A csokoládét olvasszuk fel, gőzfürdő fölött, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, reszeljük bele a citromhéjat, majd egy fakanállal keverjük össze.
Egy másik tálba üssük bele a tojásokat, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal keverjük simára.
Ezután a száraz keverékhez öntsük hozzá a tojásos-keveréket, majd az olvasztott csokoládét és keverjük össze. Végül tegyük bele a lereszelt és a levétől éppen csak egy kicsit kinyomkodott cukkinit, majd keverjük alaposan össze. A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral, majd egyenlően elosztva kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük a formákat előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 25-30 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd vegyük le a tortakarikát és rácsra helyezve hűtsük ki egészen a tortalapokat.
Keverjük ki a mascarponét a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ezután keverjünk hozzá pár kanál málnapépet (a málnát főzzük pár percig cukorral és vaníliás cukorral ízesítve, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele, ezután teljesen kihűtve keverjük a krémhez), (egyszerűbb megoldás, de nem olyan finom mint az előző, ha a málnát botmixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk és így keverjük a krémbe).
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, fakanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-málnás krémhez.
Az egyik teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém felét. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot és a tetejére kanalazzuk rá a maradék krémet. Végül díszítsük a tetejét málnaszemekkel. Az elkészült tortát ezután tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni.
Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.