Málnakrémes-cukkinis csokoládétorta.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Málnakrémes-cukkinis csokoládétorta.

Hozzávalók:
2 db 20-cm-es formához:

Tésztához:

  • 1 tábla csokoládé (70 %-os)
  • 30 dkg cukkini
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 150 ml olaj
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 mk só

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • pár kanál málnapép

Elkészítése:

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A csokoládét olvasszuk fel, gőzfürdő fölött, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, reszeljük bele a citromhéjat, majd egy fakanállal keverjük össze.

Egy másik tálba üssük bele a tojásokat, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal keverjük simára.

Ezután a száraz keverékhez öntsük hozzá a tojásos-keveréket, majd az olvasztott csokoládét és keverjük össze. Végül tegyük bele a lereszelt és a levétől éppen csak egy kicsit kinyomkodott cukkinit, majd keverjük alaposan össze. A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral, majd egyenlően elosztva kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük a formákat előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 25-30 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd vegyük le a tortakarikát és rácsra helyezve hűtsük ki egészen a tortalapokat.

Keverjük ki a mascarponét a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ezután keverjünk hozzá pár kanál málnapépet (a málnát főzzük pár percig cukorral és vaníliás cukorral ízesítve, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele, ezután teljesen kihűtve keverjük a krémhez), (egyszerűbb megoldás, de nem olyan finom mint az előző, ha a málnát botmixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk és így keverjük a krémbe).

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, fakanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-málnás krémhez.

Az egyik teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém felét. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot és a tetejére kanalazzuk rá a maradék krémet. Végül díszítsük a tetejét málnaszemekkel. Az elkészült tortát ezután tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni.

Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.