Málna torta recept

Hozzávalók:
- Édesítőszer ízlés szerint(normál esetben 19 dkg cukor)
- 19 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 0,7 dl kókuszolaj (nem diétázóknak sima olaj)
- 0,7 dl langyos víz
- 1-2 ek kakaó
Töltelék:
- Málna lekvár, vagy turmixolt málna pép
- porcukor
- gyümölcs
Elkészítése
Összekeverjük a tészta hozzávalóit és kikent vagy sütőpapírral bélelt formában tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt a tetejét 1 1/2 – 2 cm vastagságban levágjuk és kiszúrjuk, tetszőleges mintákkal.
Az alsó lapot megkenjük házi vagy bolti málna lekvárral vagy mixelt málnapéppel, majd a tetejét óvatosan, hogy ne szakadjon el ráhelyezzük.
A kiszúróval keletkezett sütidarabokat a lekvárral, díszítés gyanánt visszaragaszthatjuk,
porcukorral megszórjuk és gyümölcsökkel díszítjük.
Készítés utáni napokban az igazi!
Tipp:
Bármilyen lekvárral, gyümölcspéppel elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »