Málna torta recept
Hozzávalók:
- Édesítőszer ízlés szerint(normál esetben 19 dkg cukor)
- 19 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 0,7 dl kókuszolaj (nem diétázóknak sima olaj)
- 0,7 dl langyos víz
- 1-2 ek kakaó
Töltelék:
- Málna lekvár, vagy turmixolt málna pép
- porcukor
- gyümölcs
Elkészítése
Összekeverjük a tészta hozzávalóit és kikent vagy sütőpapírral bélelt formában tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt a tetejét 1 1/2 – 2 cm vastagságban levágjuk és kiszúrjuk, tetszőleges mintákkal.
Az alsó lapot megkenjük házi vagy bolti málna lekvárral vagy mixelt málnapéppel, majd a tetejét óvatosan, hogy ne szakadjon el ráhelyezzük.
A kiszúróval keletkezett sütidarabokat a lekvárral, díszítés gyanánt visszaragaszthatjuk,
porcukorral megszórjuk és gyümölcsökkel díszítjük.
Készítés utáni napokban az igazi!
Tipp:
Bármilyen lekvárral, gyümölcspéppel elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

