Málna torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • Édesítőszer ízlés szerint(normál esetben 19 dkg cukor)
  • 19 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,7 dl kókuszolaj (nem diétázóknak sima olaj)
  • 0,7 dl langyos víz
  • 1-2 ek kakaó

Töltelék:

  • Málna lekvár, vagy turmixolt málna pép
  • porcukor
  • gyümölcs

Elkészítése

Összekeverjük a tészta hozzávalóit és kikent vagy sütőpapírral bélelt formában tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt a tetejét 1 1/2 – 2 cm vastagságban levágjuk és kiszúrjuk, tetszőleges mintákkal.

Az alsó lapot megkenjük házi vagy bolti málna lekvárral vagy mixelt málnapéppel, majd a tetejét óvatosan, hogy ne szakadjon el ráhelyezzük.
A kiszúróval keletkezett sütidarabokat a lekvárral, díszítés gyanánt visszaragaszthatjuk,
porcukorral megszórjuk és gyümölcsökkel díszítjük.

Készítés utáni napokban az igazi!

Tipp:

Bármilyen lekvárral, gyümölcspéppel elkészíthető!