Mákos-málnazselés csokoládétorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 dkg darált mák
- 5 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Csokoládékrém:
- 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Málnazselé:
- 50 dkg málna
- cukor (ízlés szerint)
- 2 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- szegfűszeg
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 10 g zselatin (por)
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, apránként adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd addig verjük, hogy kemény habot kapjunk.
Ezután óvatosan keverjük hozzá a reszelt citromhéjat, és a darált mákot.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (vagy kenjük ki zsírral, és szórjuk meg liszttel), majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, és helyezzük vissza a tésztát a formába.
A csokoládét vízfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk hűlni.
A mascarponét keverjük simára a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a csokoládés krémhez.
A tortaformában lévő tésztára kanalazzuk rá a habos-csokoládés krémet, majd simítsuk el egyenletesen.
Ezután tegyük be a hűtőbe hogy kellően lehűljön.
Öntsünk a málna alá egy pici vizet, majd tegyük fel főni a cukorral, és a fűszerekkel. Főzzük kb 10 percig, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
Ezután öntsük hozzá a málnapéphez, és keverjük alaposan össze.
A hűtőből vegyük ki a tortát, majd óvatosan öntsük a csokoládés krémre a málnazselét.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a zselé teljesen megdermedjen a torta tetején.
A tortát közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd helyezzük egy tálcára, és ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »