Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej torta recept

Madártej torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7 evőkanál cukor
    • 7 evőkanál liszt
    • 2 teáskanál sütőpor

    A krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája /elhagyható/
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 200-250 g porcukor
    • 250 g margarin

    Tetejére:

    • 3 dl tejszín

    Elkészítése:

    A sütőport belekeverem a lisztbe. A tojások fehérjét felverem, közben hozzáadom a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatom. Egy kerek, 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. (Nekem nem jött fel a csak fehérjéből készített tortalap, így sütöttem még egy rendes 8 tojásos piskótát!)

    4 dl tejet felforrósítok. Egy lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverem benne a tojások sárgáját, a vaníliás pudingport. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a forró tejet és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem. A puha margarint a porcukorral habosítom, majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem.

    A megsült piskóta aljáról lehúzom a papírt, ketté vágom a tésztát, megtöltöm krémmel /hagyni kell kicsit az oldalára, illetve tetejére/. Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.

    A torta oldalát is bekenem krémmel, a fehér csokit lereszelem egy uborka szeletelőn vagy hámozón, így kicsit forgácsos lesz, nem nagyon apró és ezzel beszórom az oldalát.

    Tetejét a felvert tejszínhabbal díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá