Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej torta recept

Madártej torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8 tojásfehérje
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 8 tojás sárgája
    • 5 evőkanál liszt
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 dl tej
    • 18 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor

    Díszítéshez:

    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a habhoz forgatjuk lazán. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt két lapba vágjuk.

    A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a vaníliás cukorral, liszttel és kevés tejjel csomómentesre, majd a többi tejet hozzáadjuk és sűrű krémmé főzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint, porcukrot és alaposan kihabosítjuk a krémet.

    A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a keményre vert habtejszínnel és olvasztott csokival díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek