Lisztmentes máktorta recept

Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 100 g porcukor
- 1 dl olaj
- 15 dkg darált mák
- 1 kk só
- 1 narancs reszelt héja
Tetejére:
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 0,5 narancs leve
- 1 vaníliarúd
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a porcukrot és elektromos kézi keverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót, a narancshéjat, teljesen simára keverjük.
Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához adjuk a hab többi részét, azzal már óvatosan forgatjuk össze.
Sütőpapírral kibélelünk és enyhén kiolajozunk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát. Beleöntjük a masszát és 35 percig, tűpróbáig sütjük. Lehűtjük.
A tetejére óvatosan összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a narancslével és a vanília kikapart belsejével.
A kihűlt torta tetejére halmozzuk a krémet. Habzsákból nyomva még csinosabb lesz.
A tetejére ízlés szerint narancshéjat reszelünk vagy bogyós gyümölcsökből készült szósszal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »