Lisztmentes máktorta recept
Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 100 g porcukor
- 1 dl olaj
- 15 dkg darált mák
- 1 kk só
- 1 narancs reszelt héja
Tetejére:
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 0,5 narancs leve
- 1 vaníliarúd
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a porcukrot és elektromos kézi keverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót, a narancshéjat, teljesen simára keverjük.
Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához adjuk a hab többi részét, azzal már óvatosan forgatjuk össze.
Sütőpapírral kibélelünk és enyhén kiolajozunk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát. Beleöntjük a masszát és 35 percig, tűpróbáig sütjük. Lehűtjük.
A tetejére óvatosan összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a narancslével és a vanília kikapart belsejével.
A kihűlt torta tetejére halmozzuk a krémet. Habzsákból nyomva még csinosabb lesz.
A tetejére ízlés szerint narancshéjat reszelünk vagy bogyós gyümölcsökből készült szósszal díszítjük.