Latte machiato torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek víz
- 1 cs vaníliás cukor
- 180 g cukor
- 150 g liszt
- 4 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 200-250 g tejföl
- 100 g cukor
- 2-2,5 cs habfixáló
- 2 púpos teáskanál étkezési zselatin
- 2 ek mandulalikőr (vagy pár csepp mandula aroma)
- 1 ek kakaópor
- 3 tk instant kávé vagy 1 kis cs instant cappuccino
Tetejére:
- 100 g ét tortabevonó
- kis margarin vagy olaj
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat 3 ek vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral habosra keverjük és ehhez a masszához keverjük (apránként, nagy mozdulatokkal) a liszt, a kakaópor és a sütőpor keverékét, majd belekeverjük a kemény tojáshabot. Kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük, ha kihűlt 3 részre vágjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a cukorral, majd a tejszínhabba keverjük. Kb 1 dl vízbe, 2 púpos teáskanál étkezési zselatint elkeverünk és felforraljuk, a zselatin hátoldalán található utasítás szerint. Kicsit hagyjuk hűlni és apránként a tejszínhabos masszához keverjük. A krémet két részre osztjuk, az egyik felébe tesszük a mandula aromát, vagy likőrt, a másik felébe tesszük a kakaóport és a kávét vagy cappuccinót.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, meglocsoljuk valamilyen likőrrel, és a krémmel megtöltjük. Alulra kenjük a fehér krémet, felülre pedig a kávésat. A tetejét tortabevonóval fedjük be. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.