Latte machiato torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek víz
- 1 cs vaníliás cukor
- 180 g cukor
- 150 g liszt
- 4 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 200-250 g tejföl
- 100 g cukor
- 2-2,5 cs habfixáló
- 2 púpos teáskanál étkezési zselatin
- 2 ek mandulalikőr (vagy pár csepp mandula aroma)
- 1 ek kakaópor
- 3 tk instant kávé vagy 1 kis cs instant cappuccino
Tetejére:
- 100 g ét tortabevonó
- kis margarin vagy olaj
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat 3 ek vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral habosra keverjük és ehhez a masszához keverjük (apránként, nagy mozdulatokkal) a liszt, a kakaópor és a sütőpor keverékét, majd belekeverjük a kemény tojáshabot. Kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük, ha kihűlt 3 részre vágjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a cukorral, majd a tejszínhabba keverjük. Kb 1 dl vízbe, 2 púpos teáskanál étkezési zselatint elkeverünk és felforraljuk, a zselatin hátoldalán található utasítás szerint. Kicsit hagyjuk hűlni és apránként a tejszínhabos masszához keverjük. A krémet két részre osztjuk, az egyik felébe tesszük a mandula aromát, vagy likőrt, a másik felébe tesszük a kakaóport és a kávét vagy cappuccinót.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, meglocsoljuk valamilyen likőrrel, és a krémmel megtöltjük. Alulra kenjük a fehér krémet, felülre pedig a kávésat. A tetejét tortabevonóval fedjük be. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »