Körtés ricottatorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6 ek őrölt, pirított mogyoró
- 3 ek porcukor
- 3 ek barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg vaj
Töltelék:
- 30 dkg ricotta
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg kristálycukor
- 3 ek barna cukor
- 4 körte
- 2 citrom leve
- 2 csomag vaníliás cukor
- pici őrölt szerecsendió
- 3-4 szegfűszeg
- őrölt fahéj
- 10 g zselatin
- 1 dl víz
Elkészítése:
A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd a mogyorót. Jó alaposan összekeverjük.
Végül szintén egyesével hozzáadjuk a tojásfehérjéket, és legalább 5 percig magas fokozaton jól kikeverjük.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd a fele mennyiségű tésztát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem.)
A tészta másik felét szintén így kisütjük. (Még melegen egy spatulával alányúltam, és fellazítottam a papírról, majd hagytam teljesen kihűlni.)
A körtéket meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra felkockázunk minden cikket.
Egy serpenyőbe tesszük a felkockázott körtéket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
Hozzáadjuk a barna cukrot, egy vaníliás cukrot, belefacsarjuk az egyik citrom levét, és ízlés szerinti mennyiségű fűszert szórunk hozzá.
Lassú tűzön, pár perc alatt puhára pároljuk, de vigyázzunk, nehogy a körték túl puhára főjenek.
Végül a szirupból kiszedjük, és teljesen lecsepegtetjük. (Én egy szűrőbe szedtem, így teljesen le tudott csepegni a leve.)
A ricottát a kristálycukorral, egy vaníliás cukorral és egy citrom levével jól összekeverjük.
A vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Ezután langyosra hűtjük, és a cukros-ricottás keverékbe belekeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként szintén a ricottás krémhez keverjük.
Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a tortaformába, majd kirakjuk a leszáradt, párolt körtekockákkal.
Erre óvatosan rákanalazzuk a a habos krémet, majd a tetejére helyezzük a másik tortalapot.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen a habos töltelék. (Én este készítettem el, és másnapig a hűtőben pihent.)
Tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
A körtés ricottatorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »