Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés ricottatorta recept

Körtés ricottatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6 ek őrölt, pirított mogyoró
    • 3 ek porcukor
    • 3 ek barna cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg vaj

    Töltelék:

    • 30 dkg ricotta
    • 4 dl habtejszín
    • 10 dkg kristálycukor
    • 3 ek barna cukor
    • 4 körte
    • 2 citrom leve
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • pici őrölt szerecsendió
    • 3-4 szegfűszeg
    • őrölt fahéj
    • 10 g zselatin
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd a mogyorót. Jó alaposan összekeverjük.
    Végül szintén egyesével hozzáadjuk a tojásfehérjéket, és legalább 5 percig magas fokozaton jól kikeverjük.

    Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd a fele mennyiségű tésztát belesimítjuk.
    Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem.)

    A tészta másik felét szintén így kisütjük. (Még melegen egy spatulával alányúltam, és fellazítottam a papírról, majd hagytam teljesen kihűlni.)

    A körtéket meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra felkockázunk minden cikket.

    Egy serpenyőbe tesszük a felkockázott körtéket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.

    Hozzáadjuk a barna cukrot, egy vaníliás cukrot, belefacsarjuk az egyik citrom levét, és ízlés szerinti mennyiségű fűszert szórunk hozzá.

    Lassú tűzön, pár perc alatt puhára pároljuk, de vigyázzunk, nehogy a körték túl puhára főjenek.
    Végül a szirupból kiszedjük, és teljesen lecsepegtetjük. (Én egy szűrőbe szedtem, így teljesen le tudott csepegni a leve.)

    A ricottát a kristálycukorral, egy vaníliás cukorral és egy citrom levével jól összekeverjük.

    A vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Ezután langyosra hűtjük, és a cukros-ricottás keverékbe belekeverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként szintén a ricottás krémhez keverjük.

    Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a tortaformába, majd kirakjuk a leszáradt, párolt körtekockákkal.

    Erre óvatosan rákanalazzuk a a habos krémet, majd a tetejére helyezzük a másik tortalapot.

    Pár órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen a habos töltelék. (Én este készítettem el, és másnapig a hűtőben pihent.)

    Tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

    A körtés ricottatorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 225 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá