Kinder pingui torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 16 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál víz
Krémhez:
- 3 dl tej
- 5 dl habtejszín
- 10 g tortazselé
Csokikrémhez:
- 35 dkg étcsokoládé
- 10 dkg margarin
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük. A sárgákat, a vizet és a cukor másik felét pedig krémesre keverjük. Ezután összekeverjük a fehérjehabot a sárgákkal, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. Óvatosan összekeverjük. Ezután belesimítjuk egy margarinnal kikent és kilisztezett tortaformába. Előmelegített sütőben 190 fokon, 15-20 percig sütjük. Miután kihűlt, kettévágjuk.
Ezután elkészítjük a zselatinos krémet. A tejszínt felverjük keményre, a tejben feloldjuk a zselatint, majd a tejszínhez adjuk, jól elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A csokikrémhez a margarint, a tejet és a csokoládét lassan felmelegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a gázról.
A piskóta alsó részét a formába rakjuk és rákenjük a krém felét. Ráöntjük a csokoládékrém háromnegyedét és rákenjük a krém másik felét. Betakarjuk a piskóta felső részével. Végül a tetejére öntjük a csokoládékrém maradékát, berakjuk a hűtőbe, majd díszítjük.