Kinder pingui torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 16 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál víz
Krémhez:
- 3 dl tej
- 5 dl habtejszín
- 10 g tortazselé
Csokikrémhez:
- 35 dkg étcsokoládé
- 10 dkg margarin
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük. A sárgákat, a vizet és a cukor másik felét pedig krémesre keverjük. Ezután összekeverjük a fehérjehabot a sárgákkal, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. Óvatosan összekeverjük. Ezután belesimítjuk egy margarinnal kikent és kilisztezett tortaformába. Előmelegített sütőben 190 fokon, 15-20 percig sütjük. Miután kihűlt, kettévágjuk.
Ezután elkészítjük a zselatinos krémet. A tejszínt felverjük keményre, a tejben feloldjuk a zselatint, majd a tejszínhez adjuk, jól elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A csokikrémhez a margarint, a tejet és a csokoládét lassan felmelegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a gázról.
A piskóta alsó részét a formába rakjuk és rákenjük a krém felét. Ráöntjük a csokoládékrém háromnegyedét és rákenjük a krém másik felét. Betakarjuk a piskóta felső részével. Végül a tetejére öntjük a csokoládékrém maradékát, berakjuk a hűtőbe, majd díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »