Kinder pingui torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 16 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál víz

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 5 dl habtejszín
  • 10 g tortazselé

Csokikrémhez:

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 1,5 dl tej

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük. A sárgákat, a vizet és a cukor másik felét pedig krémesre keverjük. Ezután összekeverjük a fehérjehabot a sárgákkal, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. Óvatosan összekeverjük. Ezután belesimítjuk egy margarinnal kikent és kilisztezett tortaformába. Előmelegített sütőben 190 fokon, 15-20 percig sütjük. Miután kihűlt, kettévágjuk.

Ezután elkészítjük a zselatinos krémet. A tejszínt felverjük keményre, a tejben feloldjuk a zselatint, majd a tejszínhez adjuk, jól elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A csokikrémhez a margarint, a tejet és a csokoládét lassan felmelegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a gázról.

A piskóta alsó részét a formába rakjuk és rákenjük a krém felét. Ráöntjük a csokoládékrém háromnegyedét és rákenjük a krém másik felét. Betakarjuk a piskóta felső részével. Végül a tetejére öntjük a csokoládékrém maradékát, berakjuk a hűtőbe, majd díszítjük.