Kinder Bueno torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg pörkölt, durvára vágott mogyoró
A krémhez:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg cukor
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg csokoládé
- 25 dkg margarin
- mogyorókrém
- háztartási keksz
- tej a mártogatáshoz
A bevonathoz:
- 4 dl habtejszín
- díszítéshez 1/2 tábla csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot – a mogyoró kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a mogyorót. 1 órán át 150 fokos sütőben szárítjuk.
Mikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk, a diós rész marad felül. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel jó vastagon.
A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel.
A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. Tejszínhabbal vonjuk be.
A díszítéshez én megolvasztottam a fél tábla csokit, és formákat nyomtam belőle kilyukasztott zacskóval. Amikor megdermedt, kidíszítettem vele.