Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder Bueno torta recept

Kinder Bueno torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál étolaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 15 dkg pörkölt, durvára vágott mogyoró

    A krémhez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg cukor
    • 7 dl tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg csokoládé
    • 25 dkg margarin
    • mogyorókrém
    • háztartási keksz
    • tej a mártogatáshoz

    A bevonathoz:

    • 4 dl habtejszín
    • díszítéshez 1/2 tábla csokoládé

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot – a mogyoró kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a mogyorót. 1 órán át 150 fokos sütőben szárítjuk.

    Mikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk, a diós rész marad felül. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel jó vastagon.

    A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel.

    A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. Tejszínhabbal vonjuk be.

    A díszítéshez én megolvasztottam a fél tábla csokit, és formákat nyomtam belőle kilyukasztott zacskóval. Amikor megdermedt, kidíszítettem vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá