Kekszes-túrós gyümöcstorta recept

Hozzávalók:
- Édes háztartási keksz (attól függően, hogy milyen vastag legyen a “tészta”)
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- fél doboz mascarpone sajt
- évszaktól függő gyümölcs (lehet konzerv vagy mirelit is)
- fél csomag mazsola
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag étkezési zselatin
- fél csomag tortazselatin
- vaníliás cukor
- tej
Elkészítése:
A tejet a vaníliás cukorral felforralom. Ha egy kicsit kihűlt, ráöntöm a kekszre és állni hagyom. Közben a túrót és mascarponet egy keverőmixbe teszem és tetszés szerint a gyümölcs (konzerv) levével vagy tejjel elkezdem keverni.
Hozzáadom a mazsolát, a pudingport és a zselatint. Addig keverem, míg sima krémet nem kapok.
A kekszet 2-3 sorban (attól függően milyen vastag “tésztát” akarok) a tortaforma aljára rétegezem. Erre rásimítom az elkészült krémet. A tetejére kerül a gyümölcs, majd a torta-zselével az egészet beborítom. Rövid időre hűtőszekrénybe teszem. Nagyon hamar el fog fogyni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »