Kekszes-túrós gyümöcstorta recept
Hozzávalók:
- Édes háztartási keksz (attól függően, hogy milyen vastag legyen a “tészta”)
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- fél doboz mascarpone sajt
- évszaktól függő gyümölcs (lehet konzerv vagy mirelit is)
- fél csomag mazsola
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag étkezési zselatin
- fél csomag tortazselatin
- vaníliás cukor
- tej
Elkészítése:
A tejet a vaníliás cukorral felforralom. Ha egy kicsit kihűlt, ráöntöm a kekszre és állni hagyom. Közben a túrót és mascarponet egy keverőmixbe teszem és tetszés szerint a gyümölcs (konzerv) levével vagy tejjel elkezdem keverni.
Hozzáadom a mazsolát, a pudingport és a zselatint. Addig keverem, míg sima krémet nem kapok.
A kekszet 2-3 sorban (attól függően milyen vastag “tésztát” akarok) a tortaforma aljára rétegezem. Erre rásimítom az elkészült krémet. A tetejére kerül a gyümölcs, majd a torta-zselével az egészet beborítom. Rövid időre hűtőszekrénybe teszem. Nagyon hamar el fog fogyni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

