Kekszes-túrós gyümöcstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • Édes háztartási keksz (attól függően, hogy milyen vastag legyen a “tészta”)
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • fél doboz mascarpone sajt
  • évszaktól függő gyümölcs (lehet konzerv vagy mirelit is)
  • fél csomag mazsola
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • fél csomag tortazselatin
  • vaníliás cukor
  • tej

Elkészítése:

A tejet a vaníliás cukorral felforralom. Ha egy kicsit kihűlt, ráöntöm a kekszre és állni hagyom. Közben a túrót és mascarponet egy keverőmixbe teszem és tetszés szerint a gyümölcs (konzerv) levével vagy tejjel elkezdem keverni.

Hozzáadom a mazsolát, a pudingport és a zselatint. Addig keverem, míg sima krémet nem kapok.
A kekszet 2-3 sorban (attól függően milyen vastag “tésztát” akarok) a tortaforma aljára rétegezem. Erre rásimítom az elkészült krémet. A tetejére kerül a gyümölcs, majd a torta-zselével az egészet beborítom. Rövid időre hűtőszekrénybe teszem. Nagyon hamar el fog fogyni.