Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefires epertorta recept

Kefires epertorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg kristálycukor
    • 10 ek víz
    • 10 dkg darált dióbél
    • 15 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 30 dkg eper
    • 4 dl kefir
    • 4 dl tejszín
    • 20 dkg porcukor
    • 2,5 dkg étkezési zselatin

    Elkészítése:
    A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd végül a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben, zsírozott tepsiben tűpróbáig sütjük. Az epret a porcukorral és a kefirrel alaposan összeturmixoljuk. A tejszínhabot felverjük, és 3/4-ét hozzáadjuk az epres-kefires masszához és alaposan összekeverjük. 3 ek vízzel felfőzzük a zselatint és megvárjuk míg kihűl. Ha kihűlt hozzáadjuk az epres krémhez. A tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a töltelékkel. A maradék krémmel bevonjuk az oldalát és a tetejét. 2-3 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhez piros ételszínezőt adunk és habnyomó segítségével virág formákkal díszítjük. A virágok szárai kivi csíkok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá