Kávétorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek cukor
- 8 ek liszt
Kávékrém:
- 1 csomag karamell pudingpor
- 1,5 dl kávé
- 1 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
Tejszínhab:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- A torta oldalára:
- 1 csomag szeletelt mandula (amit megpirítunk)
- néhány egész kávészem vagy csoki kávészem a díszítéshez
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon két lapot sütünk egy 26 cm-es formában, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingot a kávéval, a tejel és a cukorral megfőzzük, kihűtjük. A tejszínt kicsit felverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd tovább verjük, míg kemény nem lesz (érdemes mind az összes 5 dl tejszínt együtt elkészíteni). A vajat kihabosítjuk a porcukorral. A díszítésre szánt (2 dl) tejszínhabot félretesszük. A pudingot robotgéppel összekeverjük, fellazítjuk a porcukros vajjal, majd óvatosan összeforgatjuk a kávékrémbe szánt tejszínhabbal.
A tortalapokat vízszintesen kétfelé vágjuk, így összesen 4 lapot kapunk. Betöltjük a tortát, oldalát és tetejét is megkenjük a kávékrémmel. Az oldalát pirított mandulával díszítjük. A torta tetejére fogpiszkáló segítségével berajzoljuk a kávészem formáját. A díszítéshez csillagcsőrű habzsákba rakjuk a tejszínhabot. A torta tetejét úgy díszítjük, hogy a kávészem középső vonalát és körülötte tejszínhabbal, míg magát a kávészemet a maradék kávékrémmel pöttyözzük ki. (Hogy egy kicsit sötétebb legyen a kávészemünk, 1 evőkanál kakaóport érdemes belekeverni a díszítésre használt krémbe).
A torta körvonalát pörkölt vagy csoki kávészemekkel díszítjük. (Ez el is hagyható.)
A kávéimádók nagyon fogják szeretni ezt a tortát! Jó étvágyat kívánok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

