Kávétorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
Kávékrém:
- 1 csomag karamell pudingpor
- 1,5 dl kávé
- 1 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
Tejszínhab:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- A torta oldalára:
- 1 csomag szeletelt mandula (amit megpirítunk)
- néhány egész kávészem vagy csoki kávészem a díszítéshez
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon két lapot sütünk egy 26 cm-es formában, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingot a kávéval, a tejel és a cukorral megfőzzük, kihűtjük. A tejszínt kicsit felverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd tovább verjük, míg kemény nem lesz (érdemes mind az összes 5 dl tejszínt együtt elkészíteni). A vajat kihabosítjuk a porcukorral. A díszítésre szánt (2 dl) tejszínhabot félretesszük. A pudingot robotgéppel összekeverjük, fellazítjuk a porcukros vajjal, majd óvatosan összeforgatjuk a kávékrémbe szánt tejszínhabbal.
A tortalapokat vízszintesen kétfelé vágjuk, így összesen 4 lapot kapunk. Betöltjük a tortát, oldalát és tetejét is megkenjük a kávékrémmel. Az oldalát pirított mandulával díszítjük. A torta tetejére fogpiszkáló segítségével berajzoljuk a kávészem formáját. A díszítéshez csillagcsőrű habzsákba rakjuk a tejszínhabot. A torta tetejét úgy díszítjük, hogy a kávészem középső vonalát és körülötte tejszínhabbal, míg magát a kávészemet a maradék kávékrémmel pöttyözzük ki. (Hogy egy kicsit sötétebb legyen a kávészemünk, 1 evőkanál kakaóport érdemes belekeverni a díszítésre használt krémbe).
A torta körvonalát pörkölt vagy csoki kávészemekkel díszítjük. (Ez el is hagyható.)
A kávéimádók nagyon fogják szeretni ezt a tortát! Jó étvágyat kívánok hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »