Kávétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt

Kávékrém:

  • 1 csomag karamell pudingpor
  • 1,5 dl kávé
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

Tejszínhab:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A torta oldalára:
  • 1 csomag szeletelt mandula (amit megpirítunk)
  • néhány egész kávészem vagy csoki kávészem a díszítéshez

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon két lapot sütünk egy 26 cm-es formában, majd kihűtjük.

A krémhez a pudingot a kávéval, a tejel és a cukorral megfőzzük, kihűtjük. A tejszínt kicsit felverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd tovább verjük, míg kemény nem lesz (érdemes mind az összes 5 dl tejszínt együtt elkészíteni). A vajat kihabosítjuk a porcukorral. A díszítésre szánt (2 dl) tejszínhabot félretesszük. A pudingot robotgéppel összekeverjük, fellazítjuk a porcukros vajjal, majd óvatosan összeforgatjuk a kávékrémbe szánt tejszínhabbal.

A tortalapokat vízszintesen kétfelé vágjuk, így összesen 4 lapot kapunk. Betöltjük a tortát, oldalát és tetejét is megkenjük a kávékrémmel. Az oldalát pirított mandulával díszítjük. A torta tetejére fogpiszkáló segítségével berajzoljuk a kávészem formáját. A díszítéshez csillagcsőrű habzsákba rakjuk a tejszínhabot. A torta tetejét úgy díszítjük, hogy a kávészem középső vonalát és körülötte tejszínhabbal, míg magát a kávészemet a maradék kávékrémmel pöttyözzük ki. (Hogy egy kicsit sötétebb legyen a kávészemünk, 1 evőkanál kakaóport érdemes belekeverni a díszítésre használt krémbe).

A torta körvonalát pörkölt vagy csoki kávészemekkel díszítjük. (Ez el is hagyható.)
A kávéimádók nagyon fogják szeretni ezt a tortát! Jó étvágyat kívánok hozzá.